Av Sveriges nära 1 300 000 företag är över 99 procent småföretag. Oavsett storlek är det oerhört viktigt för alla företag att arbeta med långsiktig hållbarhet för verksamhetens utveckling och framtida lönsamhet. Och för mänsklighetens bästa (jorden klarar sig men vi behöver inse att vi människor ligger rätt risigt till).

Jag har varit småföretagare i över 30 år. När jag 2016 ville lära mig mer om de globala hållbarhetsmålen och Agenda 2030 fick jag själv börja leta efter information. Nu arbetar jag med kommuniktion så att göra research och ta reda på saker är en del av mitt mitt jobb som copywriter och journalist.

Hållbarhet är komplext och det finns många synvinklar på ämnet. Ett fantastiskt sätt att få nya kunskaper och insikter är att omge sig med likasinnade vetgiriga och kunniga personer. Under flera år drev jag hos Stockholms Handelskammare affärsnätverket Hållbar Kommunikation & Försäljing där vi sågs varje månad och pratade om företagande ur en mängd olika perspektiv men alltid med ett fokus på hållbarhet. Där lärde jag mig enormt mycket!

Samverkan är snabbaste vägen till hållbart företagande!

Under pandemin tog jag mig tid att utbilda mig inom hållbarhet ur ett affärsperpektiv. Något jag tidigt insåg är hur viktig kommunikationen är. Och hållbarhetsspecialister jag fick kontakt med sa samma sak, att det där med hur företag ska kommunicera sitt hållbarhetsarbete, det är något de inte har kunskap om. Jag är även kreatör så det gav mig en idé.

Kanke känner du som företagsledare igen dig. Du är specialist inom din bransch. Men utöver det ska du även kunna ekonomi, IT, marknadsföring, försäljning samt gärna vara en fena på HR. Och nu även hållbarhet. Hur ska någon ens ha möjlighet att hinna med det?

Det är ohållbart. Vi måste hjälpas åt! Så utifrån mina nya och gamla kunskaper har jag skapat tjänsten Hållbarhetscoach. Här tänker och jobbar vi tillsammans och tar fram en handlingsplan för hur företag kan börja tänka cirkulärt och jobba hållbart och inte minst, kommunicera hållbarhetsarbetet!

Både företagsledare och medarbetare kan vara med. Tjänsten Hållbarhetscoach har ett agilt upplägg och innehållet anpassas efter hur era behov ser ut. För det är ju ni  som kan företaget och branschen bäst. Vi ses online, tar ett steg i taget, prickar av och följer upp. Ni sätter tempot och får hjälp att hålla takten. Behövs experthjälp inom något specifikt område förmedlar jag kontakten till mitt nätverk.

Nyfiken på affärsmöjligheterna med hållbart företagande? Då kan du boka en kostnadsfri introduktion för tips och inspiration.