Hållbart berättande stärker varumärket

 

Allt kommunicerar. Vad ni gör och vad ni inte gör. Vad ni säger och vad ni inte säger. Mer än någonsin söker människor företag som aktivt medverkar till en hållbar utveckling. Med ökade krav på en öppen dialog måste ni alltid vara tydliga med vad ni tror på, vad ni står för och vart ni är på väg.

För att kunna kommunicera företagets hållbarhetsarbete på ett trovärdigt sätt krävs tydlighet och transparens för att bygga tillit. Kommunikationen måste ha ett utifrånperspektiv som utgår från verksamhetens påverkan och intressenternas krav. Med hållbart berättande kan alla medarbetare på ett personligt sätt kommunicera ert hållbarhetsarbete.

Berättelser inspirerar och lyfter fram budskapet

När kan företag börja kommunicera sitt hållbarhetsarbete? Småföretag har örat närmare marknaden och så snart det finns en uttalad vilja, en stark ambition och en tydlig målsättning kan ni börja berätta om vad ni aktivt gör för att bidra till en hållbar utveckling. Låt mottagarna följa med på resan!

Kommunikationen måste hela tiden ligga nära den egna verksamheten och konkret visa vad de olika insatserna leder till. Samtidigt behöver vision och värderingar lyftas fram på ett sätt som väcker nyfikenhet och skapar förtroende för varumärket. Så här ser vårt eget hållbarhetsengagemang ut.

Välkommen till ett webinar om hållbart berättande

Min kollega Jenny Fornell Hjelm på Octotext är berättarcoach. Tillsammans hälsar vi välkommen till ett webinar om hållbart företagande och hållbart berättande. Ni får tips och idéer på hur ni hittar ert vadhur och varför i hållbarhetsarbetet så att ni kan kommunicera det på ett tydligt och transparent sätt. Det gör att er hållbarhetskommunikation känns trygg för medarbetarna och era berättelser blir också trovärdiga för era kunder och andra intressenter.

Boka inspirationsmöte om Hållbart berättande
Lämna önskemål så återkommer vi snarast. Webinariet tar ca 30 min + frågestund.
Vill fler delta? Skriv in kollegornas mejladresser så får alla en möteslänk.
Din data lagras så att vi kan hålla kontakt enligt berättigat intresse. Se länk till vår integritetspolicy längst ner på sidan.

Vilka är vi?

Vi är småföretagare och har båda arbetat med kommunikation på olika sätt under många år. Maria är journalist och copywriter och har utbildat sig inom hållbarhet ur ett affärsperspektiv. Kollegan Jenny på Octotext är en fena på text, skrivande och berättande. Tillsammans hjälper vi småföretag att kickstarta och kommunicera sitt hållbarhetsarbete.

Maria Lindberg Howard
Hållbarhetscoach

Beep Hållbarhet & Kommunikation
maria@beep.se
0708-85 05 28
Säg hej på LINKEDIN

Jenny Fornell Hjelm
Berättarcoach

Octotext
jenny@octotext.se
0709-43 87 97
Säg hej på LINKEDIN

Beep

VISSTE DU ATT…? Bläckfiskar är intelligenta, nyfikna och innovativa. De har tre hjärtan men inget skelett vilket gör dem snabbrörliga. När de kommunicerar kan de byta färg på kroppen. Varje arm har en egen hjärna som kan arbeta individuellt eller tillsammans. Bläckfisken är ett exempel på att företag uppnår så mycket mer när allas olika kunskaper används för att främja samarbete.