Vi skriver, redigerar och översätter texter på svenska och engelska, som den här…

Journalist – medlemstidning. Curo är en riksförening för cancersjuka med 24 000 medlemmar och ungefär lika många bidragsgivare. Man fokuserar på att stödja verksamheter som erbjuder hjälp, rehabilitering och rekreation för barn och vuxna som är drabbade av olika former av cancer. Varje år skickas information ut till bidragsgivarna om hur insamlade medel har använts. Tillsammans med Siw Lövkvist på Funktionell Form har vi i uppdrag att producera föreningens medlemstidning och almanacka.

Kort utdrag ur texten ur CuroBladet #1 från 2018:

Sjukhusclownen ser det friska

På sjukhus har clowner en mycket viktig uppgift. Där ställer de till med roliga bus som lockar de yngsta patienterna till skratt och försöker hitta glädjen, även i svåra stunder.

Som artister är sjukhusclownerna verkliga proffs. Jämfört med cirkusclowner är de mer inkännande och anpassar sig alltid efter barnens sjukdomstillstånd och humör. Ofta har de en clown- eller skådespelarutbildning och många har även erfarenhet av sjukvård på något sätt.

De allra flesta sjukhusclowner är frilansare som besöker olika sjukhus utifrån patienternas önskemål och barnavdelningarnas behov. De kan även göra hembesök eller följa med i ambulansen. Sjukhusclowner har en speciell arbetssituation och det krävs ett nära samarbete med sjukhusen för att optimera deras besök. Sedan många år stödjer Curo olika clownverksamheter.

Här kan du ladda ner tidningarna som PDF