Solnedgång över havet

Tips & Tankar om hållbarhet,  kommunikation, samhällsnytta och stadsutveckling

Hyperlokalt stadsliv inom 15 minuters räckvidd

Hyperlokalt stadsliv inom 15 minuters räckvidd

Idag bor mer än 50 procent av världens befolkning i städer. Från nuvarande 4,2 miljarder stadsbor väntas den siffran ha ökat till nästan 70 procent om bara 30 år. Att bo tätt och ha arbete, shopping och samhällsservice nära till hands har många fördelar då kortare avstånd förenklar transporter och minskar utsläpp av fossilt bränsle. Tanken om ”15-minutersstaden” är början till ett helt nytt synsätt för framtidenshållbara städer.

read more
Tänk stort. Börja smått. Sätt igång!

Tänk stort. Börja smått. Sätt igång!

Hos Skottlands 134 whiskydestillerier är tillverkningen av den ädla drycken ett gediget hantverk med en lång och stolt tradition. Men den kan göras mer hållbar. Under destillationsprocessen används eldningsolja för att värma upp pannorna. Bara på den lilla idylliska...

read more
Alla företag vinner på hållbarhetsarbete

Alla företag vinner på hållbarhetsarbete

Små och medelstora företag borde rapportera sitt hållbarhetsarbete. Inte bara för planetens överlevnad utan också för den egna verksamhetens framtid. Det blir allt viktigare att visa vad företaget står för och att kommunicera hur verksamheten aktivt bidrar till en bättre värld.

read more
Här visar vi exempel på uppdrag samt delar med oss av kloka råd och kul tips för att ge dig inspiration och idéer kring hållbarhetsarbetet och företagets kommunikation.
Vi skriver åven om delat mervärde, samhällsnytta och stadsutveckling – områden som vi känner starkt för!