0708 85 05 28 maria (at) beep.se

Vi skriver, redigerar och översätter texter på svenska och engelska, som den här…

Journalist – webbplats. Vulkan är en bokplattform där både nya och etablerade författare enkelt kan ge ut sina egna böcker. Vulkan hjälper även till med omslag, distribution och marknadsföring. Vi har fått i uppdrag att göra författarintervjuer för publicering på ibokhandeln. Här berättar Håkan Österberg om sin bok Hospitalet.

/kort utdrag ur texten/

Hur var det att leva på ett hospital? – Håkan Österberg öppnar dörrarna till en annorlunda värld under rekordåren i Sverige

Sommaren 1960 får Eric arbete som skötarvikarie på ett mentalsjukhus. Det är nu, i början av 1960-talet, som psykiatrivården äntligen börjar moderniseras med psykofarmaka och nya behandlingsformer. Men det finns också en skepsis mot de nya idéerna och genom Erics upplevelser får läsaren ta del av allt det som händer på mentalsjukhuset.

Håkan Österberg har arbetat både inom vården och skolan. Och skrivandet har hela tiden följt honom. I sin dokumentärroman ”Hospitalet” ger han genom berättelsen om Eric en intressant och spännande inblick i den psykiatriska vården för snart sextio år sedan. På Sankta Gertruds sjukhus i Västervik fanns som mest 1400 patienter och 900 anställda och hospitalet fungerade som ett eget samhälle.

Läs hela författarintervjun och köp boken på Bokus