0708 85 05 28 maria (at) beep.se

Vi skriver, redigerar och översätter texter på svenska och engelska, som den här…

Frilansjournalist – artikel. VillaNytt delas ut till villaägare i Göteborgsområdet. Tidningen kommer ut med tio nummer per år och bjuder på redaktionellt material om boende. Artiklarna handlar om trender inom byggnation, inredning och livsstil samt ger råd om husskötsel och gör-det-själv-guider för hemmafixaren. Artiklarna  publiceras även digitalt. Vi gör telefonintervjuer och skriver artiklar om företag i olika branscher.

Kort utdrag ur artikeln:

Inomhusluften är varmare nära taket och kallare nere vid golvet. Med små fläktar på elementen går det att spara energi och sänka värmekostnaderna utan att göra avkall på komforten. 

Att varm luft är lättare och därmed stiger uppåt lär vi oss i skolan. Men vi tänker nog sällan på att det förklarar varför vi fryser om fötterna inomhus. Kallras och golvdrag lägger sig på golvet som i en frysbox. Elementen packar ihop den varma luften nära taket och med låg luftcirkulation blir det inte varmt nere vid golvet, förrän barnen börjar springa runt.

– Alla skulle vi nog vilja ha mer värme i golvnivå och med elementfläktar går det att lösa på ett enkelt sätt, säger Herbert Lindgren, VD på Elementfläkten.

Han har uppfunnit en lösning som tar den kalla luften vid golvet och för den förbi elementet där den värms upp och stiger. Det ökar luftcirkulationen i hela rummet som blir varmare och man kan sänka värmen och ändå bibehålla komforten. I suterränghus, gillestugor och källare är det nästan alltid kallare längst ner i huset. Även utan värme i elementen blir luften bättre bara genom att låta fläkten gå.

Bergvärme levererar inte lika hög temperatur inomhus jämfört med andra värmekällor och därför rekommenderas lågtemperaturelement.