0708 85 05 28 maria (at) beep.se

Det finns inga företag. Det finns inga målgrupper. Det finns bara människor. Mänskliga relationer bygger på öppenhet, lyhördhet, ärlighet, ödmjukhet, förtroende – och humor. All vänskap börjar som ett möte mellan två individer och utvecklas sedan genom personliga samtal. Det gäller såväl på gatan som på webben – och framför allt när du skriver. Så vill du skapa relationer med dina texter, var personlig!

Sov på saken.
En viktig grundregel är att text tar tid. Anledningen är helt enkelt att tankar tar tid. Och att skriva är att tänka. Både en och två gånger. Helst med en god natts sömn däremellan. Texten blir nämligen så mycket bättre när du tittar på den igen med nya ögon. Så när du anlitar du en skribent, var generös med feedback och stressa inte med en omöjlig deadline. Det förlorar alla på: skribenten, texten, läsaren – och företaget. Och det var väl inte det som var tanken?

Läs och andas.
En text måste inte bara tilltala hjärtat och hjärnan hos läsarna. Även lungorna måste få säga sitt. Så när texten är färdig, läs den högt för dig själv. Märker du att du måste ta ett nytt andetag mitt i en mening, då är den för lång. Och måste du läsa om en mening för att vara säker på att du har förstått, då är den för krånglig. Botemedlet är: skriv kortare meningar, var rak på sak och ta bara med en tanke per mening. Då har budskapet en chans att nå fram.