0708 85 05 28 maria (at) beep.se

Vi skriver, redigerar och översätter texter på svenska och engelska, som den här…

Frilansjournalist – artikel. Västerås är en av Sveriges äldsta städer och kunde 1990 fira sitt 1000-årsjubileum. Läget vid Mälarens strand och satsningarna på infrastruktur, tillväxt och samarbetet mellan näringsliv och skola  är något man på senare tid har velat lyfta fram i sin marknadsföring. Västerås, Eskilstuna och Uppsala är  viktiga nav och motorer för hela Mälarregionen.

Västerås Stad valde att ge ut magasinet /strandliv/ som visar på alla fördelar med att bosätta sig i Mälarstaden. Men det var inte fakta för flyttsugna familjer och företag man ville förmedla. Istället ville man svara på andra viktiga frågor som… Hur känns det när den första flingan lägger sig på näsan kring jul? Hur känns det att sitta vid köksbordet en vanlig tisdag? Hur känns det att börja om på nytt?

Vi fick i uppdrag att skriva två artiklar till tidningen. Den ena handlar om när Ryanair kom till stan och den andra om Mälardalens högskola som med sin inriktning på miljö även lockar studenter från utlandet. Vi reste till Västerås och intervjuade flygresenärer samt elever och lärare.

Kort utdrag ur artikeln om Ryanair:

Gurkor på tapeten

Mälarstadens annorlunda locktoner når numer även långt utanför stadsgränsen.  En dag fick det driftiga irländska lågprisflygbolaget Ryanair upp ögonen för dess strategiska ”mitt-i-smeten-läge” och beslöt sig raskt för att starta dagliga flygningar mellan Västerås och London/Stansted.

Britterna fick snabbt upp ögonen för det nya resmålet. Plötsligt kom en mängd e-post och telefonsamtal till turistbyrån från engelsmän som nyfiket undrade vilken grönsak som är förknippad med staden. Visserligen är tjejerna på turistbyrån vana vid de mest ovanliga förfrågningar, men varför detta plötsliga intresse för västeråsgurkan?

Det visade sig vara den engelska dagstidningen The Daily Telegraph som i samarbete med Ryanair anordnat en tävling med två flygbiljetter till Västerås som första pris och där gurka var det rätta svaret. Intresset bland läsarna för denna okända svenska småstad var enormt.