0708 85 05 28 maria (at) beep.se

Vi skriver, redigerar och översätter texter på svenska och engelska, som den här…

Content writer –  intervjuer och svensk text till kundcase samt textbearbetning till artikel. SMC Pneumatics är världsledande inom industriell pneumatik. I Sverige har man ett nära samarbete med många företag i en mängd olika branscher som får hjälp med automatisering av olika tillverkningsprocesser. Samarbetet presenteras i kundcase som lyfter fram utmaningar, innovationer och lösningar. En av kunderna är NPB som utvecklar och tillverkar automationsutrustning för lockhantering til burkrelaterade produkter. Kundcaset omarbetades och publicerades som en artikel (uppslag) i branschtidningen Pack & Plast (nr 3, 2015) som hade ett temanummer om livsmedel.

Kort utdrag ur texten:

Det småländska företaget NPB Automation levererar förpackningsmaskiner till burkindustrin. Då hastigheterna är höga krävs att nödstoppen fungerar exakt och utan fördröjning, vilket är en svårighet i pneumatiska system. SMC hade en enkel lösning som dessutom visade sig vara den bästa.

NPB Automation i Jönköping utvecklar och tillverkar automationsutrustning och företaget är en marknadsledare inom paketeringsmaskiner för lockhantering till burkrelaterade produkter. Man erbjuder även uppföljning och övervakning av kundernas maskinparker.

I förpackningsindustrin för dryckesbranschen hanteras mycket stora volymer i extremt höga hastigheter och marknaden växer snabbt. De senaste åren har NPB Automation klivit fram som ett företag som sätter maskinsäkerheten främst. Av yttersta vikt är att minimera skaderisken vid nödstopp och letade länge efter en fungerande säkerhetslösning för säker avluftning. SMC hade en enkel lösning på problemet, som dessutom visade sig vara den bästa.