0708 85 05 28 maria (at) beep.se

Vi skriver, redigerar och översätter texter på svenska och engelska, som den här…

Artiklar och webbtexter – svensk copywriting. KUL1415 är Kulturförvaltningens satsning på kultur för barn och unga i Stockholm under 2014-2015. I samarbete med komunikationsbyrån AGoodId har vi skrivit ett antal artiklar om de olika aktiviter som anordnas. Vi hjälpte även till med att redigera texter till flera artiklar och notiser på webben och i print.

Speldosan

Webbartikel om Speldosan

En artikel handlar om Micaela Gustafsson som reser runt till Stockholms förskolor med sin magiska teaterlåda. Med sina två föreställningar “Hallå i Lådan” och “Speldosan” kan barn i åldrarna 1-5 år gå på teater hemma på sitt eget dagis (foto: Karina Seuptitz).

Kort utdrag ur texten: Micaela Gustafsson har jobbat länge med teater och musik. Hon har en skådespelarutbildning i fysisk teater som väver ihop rörelse, texter och gestaltning till en konstnärlig enhet. I arbetet med att skapa musikföreställningar för förskolan kombinerar hon teaterformen Commedia Dell’ Arte och clownspel med egenskrivna låtar och sina erfarenheter från Pantomimteatern.

 

 

 

 

Artikel om Slussen

Artikel om Slussen i programtidning

Delar av det digra kulturutbudet presenteras även i en programtidning som skickas ut till Stockholms hushåll. Där skrev vi bland annat en artikel om utgrävningarna vid Slussen. Det är vid sådana här tillfällen som våra kunskaper om Stockholms historia kommer väl till pass. Är du nyfiken på den delen av vår verksamhet kan du besöka Stockholm Stories.

Kort utdrag ur texten: I Stockholm har det bott människor i minst 800 år men mycket av historien är dold. När vi bygger nytt och staden vidareutvecklashar vi chansen att upptäcka något av allt det gamla som gömmer sig under våra fötter. Så den stora gropen på Slussen är inte bara en byggarbetsplats, den är också ett titthål rakt ner i det förflutna! Nio meter under marken har arkeologerna hittat en mängd spännande föremål och gjort viktiga fynd – spårvägsräls från 1870, delar av ett tegelhus från 1601, medeltida krukskärvor, en metallverkstad från 1300-talet och en stenlagd gata som gick längs med strandkanten. Kanske är det Stockholms äldsta stengata!