0708 85 05 28 maria (at) beep.se

Vi skriver, redigerar och översätter texter på svenska och engelska, som den här…

Copywriter – idé, research, disposition och texter till bok. Böcker i Färg© är en serie unika bildböcker för färgglada människor och färgstarka företag. Varje färg har fått en egen bok. En perfekt gåva som tar med läsaren på en oförglömlig resa genom vår fantastiska, färgrika värld. Böcker i Färg© kan enkelt personaliseras genom ett unikt bokomslag där företaget kan presentera sig. Färger lyfter fram de mjuka värdena och hjälper till att kommunicera den emotionella och visuella upplevelsen av företaget. Det stärker varumärkets identitet.

Vi fick i uppdrag att skriva texterna till DEN RÖDA BOKEN. Rött är passionens och kärlekens färg men den signalerar även maktkamp och revolution – och ond bråd död. I naturen används den röda färgen av såväl växter som djur för att locka en partner eller skrämma bort fienden. Enligt aboriginerna har jorden sitt ursprung i den roströda klippan Uluru, mer känd som Ayers Rock. Ett mänskligt hjärta slår som mest 170 slag per minut. Under en enda dag pumpas 7 500 liter blod runt i kroppen. I Hollywood skrevs filmhistoria genom en röd jacka. Och det var en röd klänning som satte dit samhällets fiende nr 1. Varför var Carl von Linné galen i smultron? Vad handlar sagan om Rödluvan egentligen om? Vad består faluröd färg av? Och varifrån kommer jultomten?

Den Röda Boken kom ut 2008 och nominerades till Svenska Designpriset. Här kan du läsa mer om bokprojektet Böcker i Färg.